Annemarie van Vugt Fotografie zakelijk portret

Fotocredits: Ringelberg Fotografie

Over Annemarie

Een foto zegt zoveel meer dan woorden. Een foto geeft een gevoel, is een herinnering, is meer dan een plaatje. Hiermee bezig zijn is wat ik graag doe. Overal om me heen zie ik beelden; in het dagelijks leven, op tv, in tijdschriften. Sinds ik fotografeer bekijk ik de wereld anders. Ik zie mooie plekken voor een shoot, ik zie een prachtige lichtinval door de bomen in een bos (waar is mijn camera?). Zo kan ik ook enorm genieten van een Netflix serie of film (mooi shot, wow dat licht, prachtig neergezet… en ja dit kan erg irritant zijn, daarom kijk ik beter in mijn eentje).

Elke opdracht is weer een nieuwe uitdaging. Waarbij jij kan opzien tegen een fotoshoot (‘ik moet echt een keer foto’s laten maken maar ik sta er vast niet goed op’) vind ik het juist elke keer een toffe uitdaging om er samen iets moois van te maken. Ik ga graag goed voorbereid te werk dus vooraf contact over wensen, eisen en de juiste invulling van de shoot is vanzelfsprekend.

Fotografie & marketing

Omdat ik naast fotografe ook 1 dag per week werk als marketing & communicatiemedewerker bij Alruco Serrebouw bekijk ik jouw opdracht ook vanuit een marketing-oogpunt. Waar ga je de foto’s voor gebruiken, wat is het doel, wat wil je uitstralen? Heb je genoeg aan 10 foto’s of is een beeldbank voor jou juist fijn? Hoe worden de foto’s gebruikt, in een banner-vorm op de website (smalle horizontale foto) of in meerdere formaten?

Zie jij de meerwaarde van goede foto’s voor jouw bedrijf? Dan denk ik graag met je mee! Zoek jij een partner die je regelmatig kan inschakelen voor fotografie opdrachten en die je zelfstandig op pad kan sturen dmv een briefing? Here I am! Wil je iemand die verder denkt dan het maken van een foto? Bel me!

Waar kan je mij voor inschakelen? Mijn focus ligt op fotografie in de bouw & techniek in het midden- en kleinbedrijf waarvoor ik bedrijfsreportages maak, content fotografie, social media fotografie, beeldbanken en interieur & architectuur. Zit je in een andere branche: geen probleem, ook daarin denk ik graag met je mee!

Bouw & techniek

De bouw loopt als een rode draad door mijn leven. Ooit, in een grijs verleden, wilde ik architect worden. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de HEAO Management Economie en Recht met afstudeerrichting Vastgoed & Makelaardij. Na mijn afstuderen bleken de vacatures in de makelaardij dun bezaaid en ben ik in de wereld van werving & selectie terecht gekomen. 10 jaar lang waren mijn klanten bouwbedrijven, projectontwikkelaars en onderaannemers en heb ik vele bouwkundigen naar een volgende stap in hun loopbaan begeleid. Ik ben opgegroeid in een familiebedrijf in de bouw waardoor ik weet wat ondernemen is en bekijk ik elke opdracht niet alleen vanuit een creatief maar ook vanuit een zakelijk oogpunt. Fotografie was een hobby en niet meer dan dat. In 2013 heb ik de Fotovakschool afgerond en in 2014 ben ik voor mezelf begonnen. Daarna is het echte ‘leren fotograferen’ pas echt begonnen. Met elke opdracht leer ik iets nieuws en daarnaast blijf ik me ontwikkelen door het volgen van cursussen en aanvullende opleidingen.

Tot op de dag van vandaag ben ik blij met wat ik doe en ben ik fan van de zin ‘als je doet wat je leuk vindt, hoef je nooit te werken’ 

Ben jij toe aan professionele fotografie en wil je eens met mij van gedachten wisselen wat ik voor je kan doen? Neem dan contact met me op! Tot snel!